Tatăl nostru

izgonirea_deavolilor_desfranariiMare dar de la Domnul am primit noi toți oameni a avea Tată pe El, Creatorul acestei lumi. Rugăciunea ”Tatăl nostru”, pe care toți ar trebui să o cunoască și să o spună de cel puțin trei ori pe zi, ne luminează cu adevărul despre întreaga omenire și scopul vieții noastre.
Când suntem pierduți, Tatăl ne salvează, luându-ne de pe greșitul drum și punându-ne bine. Unde El ne va pune, acolo sigur bine este. Ne vede pe toți ce facem, ce spunem, ce gândim și ne iubește atât de mult încât ne iartă tot mereu, deși știe că vom greși din nou, pentru că o facem iar și iar și mereu găsim scuze și motive, ca și cum situațiile ar fi mereu altele. Promitem multe și facem puține. Considerăm că regulile Lui ar fi prea severe. Îl găsim nedrept când suferim sau când vedem nedreptatea ce ni se întâmplă. Nu ar trebui vreodată să ne îndoim de corectitudinea tatălui nostru. Dacă trecem prin greutăți, tocmai atunci știm că Tatăl este cu noi, că îi pasă de noi și în acele momente El a găsit o ocazie prin a ne pune să plătim oarece greșeli mai vechi, făcute cândva. Noi uităm că am fost nedrepți cândva, așa cum ni se pare și spunem Domnului că este nedrept într-o situație unde doare. El nu uită, ci te lasă să persiști sau să te trezești. Iar dacă s-au strâns prea multe greșeli și sufletul este de salvat, te atinge cu harul Lui luminându-te și trezindu-te. Din această clipă te simți ocrotit și smerit, dorind să Îi placi Domnului, să nu-L mai dezamăgești pe viitor și să afli ce vrea Domnul cu tine. Misiunea ta.
Domnul vrea pur și simplu să te lași pe tine, să te lași pe sine, să te pui în mâinile Lui, ceea ce înseamnă să nu mai ai griji, mândrie, nesiguranță, durere.
Când ceri Domnului iertare, ți-o dorești foarte mult, dar condiția ar fi să ierți la rândul tău pe aproapele. Aceasta este o mare dovadă de credință. Dacă o treci pe aceasta, înseamnă că ești smerit și dacă rămâi astfel, te afli în grădina Domnului, Tatăl Nostru.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în CREDINTA și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s