Taina iubirii Mitropolitul Antonie de Suroj

antonie_de_suroj4Mitropolitul Antonie de Suroj ne luminează prin această carte, dându-ne prin vederea lui, pașii Domnului nostrum Iisus Hristos, Fiul Domnului, Cum a venit El printre noi oamenii, ca noi oamenii, pentru noi oamenii. Îl aseamănă cu un străin pe care Îl primim sau nu-L primim, ca pe orice nevoiaș ce nu are casă, nu are nimic, iar El are nevoie de noi, un adăpost, un suflet cald, o bucată de pâine, o vorbă bună, o speranță, o schimbare, o rugăciune. Deși vine cu gânduri bune, întru mântuirea noastră, găsește greu loc și acceptare de la noi, deoarece ori suntem înghețați, egoiști, nesiguri ori ne este frică ca tot ceea ce avem să nu fim siliți să pierdem sau să ne schimbe cu totul și poate nu ne va place sau va fi greu. Cu toate acestea, Fiul Domnului, vine din iubire tainică pentru noi, din Iubirea Tatălui nostrum pentru noi, pentru mântuire, să ne arate cât de mult ne iubește și să vedem omul model pentru omenire așa cum la conceput domnul a fi în primirea Împărăției Veșnice. Căci Raiul trebuie să-l începi de pe pământ, prin faptele tale, ce Iisus ți le-a arătat prin venirea Lui asemenea ție. Câte lucruri bune a făcut apentru noi și cât de răi am fost și astăzi suntem la fel de răi…și El a continuat să fie bun cu noi, oferindu-ne viața veșnică, iertare. Este mult să poți să fii bun cu cei ce sunt nedrepți față de tine. Dar Domnul ne cere să fim ca El, deci El știe că se poate, nu ne cere imposibilul. Cum este cum împarți o pâine în două, iar ieri o mâncai singur, iar azi o împarți cu aproapele, este deci o schimbare pe care ai putut să o faci, deși din primă fază ai fi crezut contrariul. Așa și Domnul când ne cere să fim asemenea Lui, El însuși trecând pe acolo înaintea noastră știe că se poate. El ne-a bătătorit calea ce este acum mult mai ușoară și sigură. Să avem încredere în El, că altcineva mai sigur de oferit pentru noi nu există.
Pe calea Lui au mers și sfinții, apostolii, mulți s-au martirizat pentru credință, ca și El, nouă ne-au mai rămas puține de oferit: doar să fim mai buni unii cu ceilalți. Atât. Pentru osteneala lor.
Nu ar fi mult, dacă nu am fi întunecați de egoism și mândrie. Dacă a-m putea să ne lăsăm pe noi și ale noastre la schimb cu ceva ce ne cere aproapele, ar fi un mare pas către mântuire. Câteodată este vorba doar de un minut, sau oricum puțin din timpul nostrum, ce face mult, foarte mult în ambele părți: și la mântuirea ta și pentru sufletul aproapelui ce l-ai ajutat.
Zi de zi să te oferi, să ajuți cu orice gest îți stă în putere și astfel faci și tu puțin din ceea ce este Iisus, puțin din Voia Domnului. Puțin azi, puțin mâine, harul tea tinge și primești mântuirea. Amin

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în CREDINTA și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s