Dragostea adevarata. Taina dragostei inainte si dupa casatorie

tineri-casatorieDragostea ce se naște între două suflete este de fapt fericirea contopirii sufletelor, ca și cum un suflet se îndrăgostește de un alt suflet, prin ceea ce sunt fiecare ca om. Ceea ce a acumulat fiecare de la rude, viață, situații.
Când cunoști un om, cauți în sufletul lui, iar iubirea sufletelor pălește dorințele trupului. Atât trupul cât și sufletul sunt făcute egale pentru a trăi în armonie împreună: Egale în valoare, dar sufletul conduce trupul, pentru că sufletul a îmbrăcat trupul și nu invers. De la sămânța din burta mamei, Dumnezeu trimite suflet din cer, suflet curat pentru ca acesta să vină în lumea aceasta și să-și facă menirea dată. El cât trăiește este foarte neliniștit, până află ce vrea Domnul cu el.
Înainte de toate, când te uiți la persoana aleasă ce-ți stă alături pe bancă în parc, iubești sufletul ei și caracterul ei. Restul nu se observă, pentru că vezi profund, nu superficial, la suprafață. Cine vede cu ochii sufletului, are peste el har bun de la Domnul. Tinerii pe perioada cât se cunosc mai bine, savurează împreună discuții de tot felul la baza cărora observă pe zi ce trece că se plac și se potrivesc tot mai bine. Apoi vor să facă cât mai multe împreună, cum ar fi plimbări, făcând planuri sau surprise, căci îți place să iubești și să arăți că iubești, oferindu-ți sentimental împlinirii. Sunt multe moduri prin care-ți poți trăi clipele cu persoana dragă, în conformitate cu Dumnezeu, care a ales atât de frumos pentru noi și spui în gând: ”Ce suflet frumos mi-ai dat, Doamne! Merit eu așa mult?” Domnul ne dă când cerem către El cu credință și cu rugăciune, pentru că ne iubește și are plan bun cu fiecare dintre noi, iar în doi, totul iese mult mai repede și mai ușor. Înainte de căsătorie iubim sufletul și mulțumim Domnului, rugându-L să ne lege și creștinește înaintea Lui.
După căsătorie, respectăm cu bucurie regulile vieții creștine, gândindu-ne că fără Domnul nu am fi nimic de valoare în viața aceasta, iar azi aveam tot și este atât de frumos, de perfect.
Unul față de celălalt trebuie să fim înțelegători, să ne susținem reciproc la greu, pentru că dacă ne supărăm pe cel drag, înseamnă că ne supărăm pe Dumnezeu – căci El ni l-a dat, El l-a făcut așa. Și poate a făcut asta cu un scop: să vadă dacă tu, cel supărat, ești capabil să lași de la tine, să îl ajuți, să-l înțelegi…dovedindu-ți rușinea ce o simți necondiționat și având așteptări sau nemulțumiri. Dacă sufletul tău pereche este slab într-o situație, sigur Domnul te-a făcut pe tine tare, pentru a se trece peste orice greutate, căci trebuie să ne completăm unul pe celălalt fără a ne judeca în loc să oferim soluții de rezolvare.
Orice situație cere rugăciune către Domnul și El va veni îndată pentru oamenii Lui, căci așa cum oamenii Îl iubesc pe El, – El ne iubește și mai mult, cu iertare și ajutor.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în CREDINTA și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s