Cunoaste-te pe tine insuti sau despre virtute

Omul este într-o continuă transformare , căci dacă nu ar fi așa , tot cursul vieții ar fi dat peste cap. Când ne uităm în urmă , știm că am fost acolo și am spus și am făcut , dar adesea suntem contra acțiunilor noastre și spunem în gând :”Dacă era azi , făceam altfel”, pentru că fiecare situație din viața noastră , adaugă sau scade ceva din ceea ce suntem .
Suntem într-o continuă schimbare și cunoaștere de tot și de sine , analizându-ne atât pe noi cât și restul, iar de teama repetării greșelilor sau a momentelor neplăcute ,încercăm să fim precauți , să analizăm mai mult , să ne folosim de trecut și să facem mai bine . Schimbăm păreri în timp …cu timpul ni se adaugă înțelepciunea și pe rând , totul devine din ce în ce mai clar . Important este să ne dezvoltăm în bine să evoluăm, să nu cădem în necredință.
Când totul îți este mai clar, inima îți este mai caldă și chiar și timpul trece mai încet, surprinzător. Îți rămâne timp și forță să te oferi ajutor celor din jur care te roagă. Ce cândva refuzai doar pentru comoditate, lenevie, azi accepți zâmbind… pentru că știi că astfel ne-a creat Domnul: să fim în uniune unul cu altul și toți cu Domnul, și cu tot ce El a creat pentru conviețuirea noastră.
Trebuie să vrei să evoluezi în bine, să cauți răspunsuri la întrebările pe care le tot aveai în gând în trecut, dar ori nu îndrăzneai să întrebi ori nu doreai prea mult să știi…nu ai aflat.
Dar Dumnezeu îți aduce în cale, dacă mai găsește în sufletul tău o fărâmă de bunătate – căci noi facem un pas, doar un pas în orice și Domnul face restul, de zece ori mai mult – îți aduce cum spuneam răspunsuri la multe întrebări, și te observi a înțelege lucruri la care nu te așteptai și să te bucuri că le-ai înțeles și să-I mulțumești Domnului că te-a lăsat să le înțelegi, pentru a putea fi altcineva, un om mai bun și mulțumit fiind de ceea ce ești, îi mulțumești iar că bine te mai simți în pielea ta azi. Și ceri Domnului să-ți dea cât mai multe ocazii să ajuți, să te oferi aproapelui, să faci Voia Domnului, să bucuri domnului, iar ispitele…să-ți dea și ispite, pe care să le treci cu tărie, și să oferi înțelegere, bunătate, fiind smerit și cald în fața tuturor.
Toate acestea bucură pe domnul și pe tine, și pe toți cei ce intră în contact cu tine…este un lanț veșnic ce se alimentează la binele ce provine de la Duhul Sfânt.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în CREDINTA și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s