Viața noastră și semnele

În viață totul se petrece cu un scop, chiar și cel mai neînsemnat lucru, orice are rostul lui în viață.
Orice zgârietură, călcat greșit, sughiț, împiedicare din senin, orice căzătură, orice schimbare survenită în viață are un scop datorită căruia s-a produs. Pare absurd, dar orice are o semnificație, par a fi mesaje, de unde nu știm, dar cert este că sunt mesaje ce ne atenționează de ceva sau chiar ne conduc pe calea bună, în cazul în care suntem nehotărâți.
Nu poți fi sigur sută la sută de ceea ce urmează a se întâmpla în viața ta, asta chiar dacă tu ți-ai făcut un plan foarte bine structurat, foarte clar. De cele mai multe ori ar fi bine să fim mai mult spontani, deoarece întâmplările neașteptate ne pot da planurile peste cap, sau dacă nu, ele ne vor schimba dispoziția psihică și/sau emoțională. Și în mod normal, dacă dispoziția ți-a fost schimbată, nu vei mai putea urma planul întocmit pas cu pas, din cauza faptului că în acest moment capacitatea de a te concentra a fost perturbată de un eveniment neprevăzut.
Evenimente ce par întâmplătoare: întâlnirea cu persoane pe care nu le-am văzut niciodată, dar cu care ajungem să ne înțelegem foarte bine în scurt timp; câștigarea la jocuri de noroc (loterii, pariuri); întâlnirea iubirii; decepțiile în iubire; ș.a.m.d.
Uneori, față de anumite persoane, avem acea senzație că le-am mai întâlnit cândva, senzația de ”deja vu”, dar în același timp nu știm nimic despre acea persoană. O explicație ar fi următoarea: noi, printre nenumăratele imagini stocate în inconștient, avem și chipul acelor persoane. Cum este posibil? Simplu! De-a lungul vieții noastre mergem prin foarte multe locuri, prin fața ochilor ne trec sute sau chiar mii de persoane. Toate imaginile cu aceste persoane sunt stocate în inconștientul nostru. Aceasta ar fi explicația cea mai clară.
Imaginile din inconștient se pun cap la cap în visele noastre formând o semnificație. Aici este alt fapt ciudat: Cine aranjează acele imagini pentru a forma o semnificație? Răspunsul ar fi: Psihicul! Dar psihicului cine îi dictează ordinea în care să le aranjeze astfel încât să redea acea semnificație? Aici nu mai există un răspuns, ci doar speculații, fabulații.
Întâlnirea persoanei iubite și decepția în iubire, adică despărțirea, sunt strâns legate. De cele mai multe ori decepția survine înainte de întâlnirea cu iubirea adevărată. În ziua de azi multă lume este decepționată în dragoste, asta din cauza nesiguranței sufletești, mulți nu își mai dau seama de ceea ce simt ei cu adevărat, nu mai înțeleg limba sufletului. Decepția îți dă de înțeles că acea persoană de care te îndrăgostisei (sau cel puțin asta ai crezut) nu este cea cu care vei petrece mulți ani împreună.
Chiar dacă totul pare a merge din rău în mai rău nu trebuie să ne descurajăm, aceasta este doar o încercare, este proba de rezistență. Iar după aceea, încetul cu încetul, lucrurile vor începe să meargă, unul câte unul. Deci, capul sus. Dar în același timp tu trebuie măcar să încerci să faci ceva, cât de puțin, dar trebuie să încerci. Viața nu se luminează pe deplin pentru cel ce nu încearcă, așteaptă pur și simplu să îl ”lovească” norocul. Eu nu cred în noroc sau ghinion, pe acestea le facem tot noi, de cele mai multe ori în mod inconștient. Multe lucruri se întâmplă pentru că așa trebuie, pentru că acele evenimente se află pe firul vieții tale.

Reclame
Acest articol a fost publicat în eseuri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s