Noi în Univers

Una dintre cele mai dese întrebări existențiale este aceea legată de limitele Universului. Ne gândim dacă el este infinit sau la că la o anumită distanță, în ani lumină, față de noi, el se sfârșește.
Eu agreez varianta a doua, cea că Universul este mărginit. Eu nu cred că ceva ar putea fi infinit. Există doar lipsa ecuației ce ne-ar conduce la aflarea acelor margini. Consider asta datorită faptului că sun tom, adică mai mic decât un microb în acest imens Univers. Ca om văd în jurul meu că totul are o formă, totul are limite.
Undeva departe se află capătul acestui imens atom, asta dacă ne luăm după Teoria Big Bang-ului. Acel atom nu s-a dezintegrat, ci doar s-a extins, a devenit mult mai elastic. Un mic semn ar fi faptul că există foarte multe puncte(nuclee) în jurul cărora se rotesc(gravitează) multe alte corpuri de piatră, acestea fiind galaxiile. La rândul lor acestea conțin alte nuclee mai mici ce urmează același process. În concluzie, Teoria Big Bang-ului este parte veridică, dar are câteva scăpări, asta din cauza faptului că nu avem tehnologia necesară pentru a explora Universul în imensitatea lui. Noi știm din el doar o mică parte. Despre celelalte galaxii învecinate avem informații destul de vagi.
Dar oare de ce ne gândim că Universul este infinit. Răspunsul ar fi simplu, deoarece nu am reușit să dăm de vreo limită a lui. Dar asta nu este de ajuns, deoarece, mai precizez încă o dată, nu avem tehnologia necesară pentru a ajunge nici măcar la galaxii mai îndepărtate…De limita Universului nici nu putem vorbi.
Să ne punem imaginația în funcțiune, să ne gândim, dacă Universul este mărginit, atunci ce este dincolo de el.
Eu mă gândesc că acest Univers este închis într-un glob mic de sticlă( o jucărie pentru copii) ce se află într-o altă lume. Și aceia la rândul lor sunt într-un alt glob de sticlă. Și așa mai departe. Să ne imaginăm, dacă să explorăm nu putem întru totul.
În vechime, din cauza faptului că nu aveau destule informații despre spațiul ceresc, își imaginau că acolo ar fi zeii lor sau mai târziu Dumnezeu și sfinții. Nu poți știi ce este acolo departe în profunzimea întunericului spațial, asta este foarte frustrant. Probabil peste încă vreo o mie de ani vom mai putea avansa cu câțiva ani lumină prin Univers. Acum tehnologia ce privește explorarea spațiului pare a fi în impas, pare a fi stagnat.
Dar acesta este adevărul, cunoaștem prea puțin din și despre Univers. Multe întrebări legate de acesta, ori au răspunsuri vagi ori nu le au deloc.
Asta este. Aventura continuă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în eseuri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s