Greutatea cuvântului

Cuvântul este o alăturare de litere, care separat nu ar însemna aproape nimic, ar fi doar transcriere unor sunete. Dar luate împreună, literele, formează cuvântul plin de încărcătură afectivă(într-o măsură mai mică sau mai mare).
Oare cum era în preistorie când se vorbea mai mult prin sunete?! Probabil că relaţia dintre oameni era puţin mai brutală, atunci, în acele vremuri.
După apariţia cuvântului relaţiile interumane au devenit mult mai pline de încărcătură afectivă. Dar depinde şi din partea cărei persoane vine un cuvânt, cui îi este adresat şi multe alte aspecte.
Un cuvânt poate avea o încărcătură afectivă negativă sau pozitivă, asta în funcţie de ce vrea să exprime o persoană alteia.
La muncă, cuvântul şefului este”litera de lege”, îţi crează sentimentul că trebuie să îndeplineşti cu orice preţ ce ţi-a cerut acesta, căci altfel vei fi pedepsit/ă.
O fată poate spune unui băiat câteva cuvinte prin care îl poate face să zâmbească, să fie fericit, sau îl face să aibe o dispoziţie proastă, culminând cu intrarea în depresie.
Şi reciproca este valabilă, se crează aceleaşi sentimente.
Greutatea cuvântului se simte cel mai bine în relaţiile de iubire, în momentele cheie: atunci când se mărturiseşte dragostea şi atunci când se hotărăşte despărţirea.

Acest articol a fost publicat în social și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Greutatea cuvântului

  1. Ion Mihaela Valentina zice:

    🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s